kezdetnek... :)

2018. január 02. 02:23 - leahnora

Sziasztok!

Nem is olyan régen úgy döntöttem, hogy kitanulok data scientistnek, és hát nekivágtam. Ennek egyik első lépése volt az elemzés és vizualizáció fortályainak elsajátítása, és a dolog annyira megtetszett, hogy úgy gondoltam, hogy van elég érdekes adat felfedezésre várva, és nem csak a new yorki iskolák adatiból, vagy az elsüllyedt Titanic utasainak túlélési esélyeiről lehet jó elemzéseket, vizualizációkat csinálni, és ez megérhet akár egy blogot is. :)

Az adatok elemzését főként a Python nyelv és a Jupyter Notebook segítségével végzem. Az adatokat majd mindig felrakom egy jól elérhető helyre, hogy akit részletesebben is érdekel, az is hozzáférjen a megtisztított, összerakott adatokhoz. Ha pedig bárki csatlakozna a dologhoz, vagy akár csak egy-egy ötlettel hozzájárulna, az ne habozzon! 

utóirat: Nézzétek meg ezt a tök jó vizualizációt:

oscars-1024x630_1.png

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://adatmuhely.blog.hu/api/trackback/id/tr513533171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása